بعضی ها برای تقویت بینایی و درمان مشکلات بینایی مجبورند از عینک استفاده کنند. عده ای هم از عینک برای درمان مشکلاتی چون لوچی چشم ، تنبلی چشم استفاده می کنند.
کاربردهای عینک متفاوت است و به خاطر همین ، نوع عینکی هم که به کار می آید متفاوت می باشد.
هرکجا که هستید به اطرافتان نظر کنید تقریبا از هر چند نفر انسانی که دور و برتان می بینید یکی از آنها عینک بر صورت دارد ، هرکدام بنا به کاربردی از آن استفاده می کنند ، برخی برای درمان بیماری ، برخی برای زیبایی و برخی برای جلوگیری از نور شدید آفتاب.
عینک های طبی در مدلها ی متنوع و با مواد متفاوت ساخته شده و وجود دارد. برای درمان دوربینی و یا نزدیک بینی شکل عدسی آنها محدب یا مقعر است. و اگر برای درمان لوچی چشم باشد به شکل منشور هستند.
عینک های طبی – آفتابی برای درمان اختلالات بینایی چشم ها به کار می آیند ولی جزء دیگری هم به آنها اضافه شده که زیباترشان کرده است. و در عین حال جزئی از عملکرد طبی درمانی به شمار می آید. به این عینک ها اصطلاحا فتوکرومیک می گویند .
عینک های آفتابی. همانطور که از اسم این نوع عینک پیداست برای جلوگیری از برخورد مستقیم و بی واسطه نور خورشید و اشعه فرابنفش به چشم ها از این نوع عینک استفاده می شود. در انتخاب عینک آفتابی باید حتما به uv آن توجه داشته باشیم و از عینک های تقلبی استفاده نکنیم . چراکه آسیبی که عینک های آفتابی تقلبی بر چشم ها وارد می کنند بیش از نزدن عینک آفتابی است.
عینک های صنعتی و حفاظتی . موارد استفاده این نوع از عینک ها در برخی از مشاغل است مانند : جوشکاری ، آهنگری ، رادیولوژی و ... تا از رسیدن آسیب به چشم و برخورد جسم خارجی با چشم جلوگیری شود.
عینک های متفرقه . به این علت که کاربرد اینگونه از عینک ها بسیار محدود است زیادبدان ها نمی پردازیم . مانند عینک های الکترونیکی برای نابینایان ، عینک های سمعک دار برای ناشنوایان و ....
همه عینک ها از دو قسمت قاب و شیشه یا عدسی تشکیل شده اند . قاب یا همان فریم قسمتی از عینک است که دور تا دور عدسی راپوشانده و همینطور قسمت دسته که بر روی گوش می ایستد.
شکل ظاهری عینک بسته به سلیقه افراد متفاوت است و با توجه به این موضوع که عینک در طول روز ممکن است چندین ساعت بر روی صورت شما قرار بگیرد باید با فرم و شکل هندسی صورت فرد نیز هماهنگی داشته باشد.
باید توجه کنیم که نوع عدسی هم در انتخاب قاب بسیار اهمیت دارد . بعضی از فریم ها هستند که تحمل نگه داشتن هر نوع عدسی را ندارند به همین خاطر در انتخاب فریم باید به ویژگی های عدسی (قطر ، شکل ، قطر کانون ، تحب ، تعقر عدسی) توجه داشته باشیم.
هنگام انتخاب فریم باید به ویژگی های حساسیتی بدن خود نیز توجه داشته باشیم .مثلا اگر به برخی از فلزات حساسیت داریم (طلا ، نقره) و در هنگام برخورد پوستمان با آنها دچار کهیر و ضایعات پوستی می شویم باید فریمی را انتخاب کنیم که مواد سازنده آن حاوی این فلزت نباشد.
در هنگام تهیه عینک حتما باید نسخه ای که در آن نمره چشم ما که توسط دستگاه تعیین شده را همراه داشته باشیم.
با توجه به اینکه عموما افراد تجربه زیادی در خرید عینک ندارند ، تبادل نظر با مسئول فنی در محل خرید عینک کمک زیادی به شما می کند و در صورت نیاز می توان از اطلاعات مسئول فنی در زمینه نوع قاب و تجربه چهره شناسی او کمک گرفت. برای اینکه عینک با فرم صورت ما هماهنگی داشته باشد باید با خط هایی که صورت را تشکیل می دهند و شکل هندسی صورت توجه داشته باشیم.
از دیگر عواملی که باید در هنگام خرید عینک به آن توجه داشته اشیم شغل و شخصیت اجتماعی و همچنین رنگ پوست مو و ریش و سبیل در صورت مذکر بودن است.
تمامی موارد گفته شده در مورد خرید عینک برای کودکان هم صدق می کند ، خصوصا جنبه های زیبایی و ظرافت در مورد بچهه ها بیشتر اهمیت دارد و اگر به این نکات دقت نشود ممکن است سبب بی علاقگی و اصطلاحا زده شدن کودکان در استفاده از عینک شود .
با توجه به میزان تحرک و جنب و جوش کودکان عینک انتخابی باید از مقاومت بالاتری نسبت به بزرگترها برخوردار باشد تا به راحتی صدمه نبیند. در این زمینه آموزش صحیح در مورد چگونگی نگهداری و مراقبت از عینک به کودکان اهمیت دارد.
یکی دیگر از مهمترین بخش های عینک عدسی می باشد. در انتخاب یک عدسی مناسب عوامل زیادی دخالت دارند : قطر عدسی ، محدب یا مقعر بودن ، مقاومت در برابر ضربات و ... اگر تمایل دارید عدسی عینک شما رنگی یا (فتورکرومیک) باشد تناسب داشتن رنگ عدسی با قاب اهمیت دارد. برخی از عدسی ها دارای ویژگی ضد رفلاکس می باشند که برای درمان برخی از مشکلات چشمی مفید است .
پس از انتخاب و تهیه عینک خصوصا عینک های طبی حتما یک مرتبه در همان محل عینک را بر چشمان خود بزنید تا از صحت و درستی اقدامات فنی و متناسب بودن عدسی آن مطمئن شوید.
کد: 50017036
زمان انتشار: چهارشنبه 28 شهریور 1397 02:45 ب.ظ
تعداد نمایش: 269
دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما
اطلاعات تماس
تمامی حقوق محفوظ است و استفاده از محتوا تنها با اجازه نامه کتبی و درج لینک منبع مجاز می باشد.